"Mistrz sztuki przetrwania Bear Grylls zabiera nas w kolejną ekscytującą podróż.
Beck Granger wyrusza śladem kłusowników polujących na nosorożce w Afryce Południowej. Niestety, szybko odkrywa, że został oszukany i podstępnie zwabiony na obce terytorium. Jego wrogowie nie cofną się przed niczym, byle go dopaść….
Uratować go mogą tylko jego survivalowe umiejętności. Aby przetrwać, musi uciec...
DANIA JEDNOGARNKOWE. Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce poznacie Państwo przepisy na dania jednogarnkowe...
Przewodnik Zbigniewa Klimczaka Cyklady przez Okno Apollina poprowadzi czytelnika drogą największej wyspy i miasta o tej samej nazwie - Naxos. Znajdziemy też opis malutkiej wyspy Paletia, której atrakcją turystyczną jest oglądanie zachodu słońca przez „Okno Apollina”.
Autor pisze o Grecji, a konkretnie o Cykladach w sytuacji, kiedy po tych wodach żeglują od lat setki i tysiące polskich...
Czasy, kiedy przygotowanie domowych przetworów było po prostu koniecznością dawno juą minęły. Dziś smażenie konfitur, przyrządzanie soków, wekowanie marynat to modne hobby, a jaka przyjemność smakowania domowych specjałów! Przygotowaniu przetworów domowych poświęcamy się szczególnie w lecie. Mogą to być owoce, warzywa, grzyby czy też inne płody leśne - wszystko w jakiś sposób można zakonserwować. Dzięki...
Sukces diety rozdzielnej - bo tak na pewno można nazwać stopień jej popularności i efekty wynikające z jej stosowania - polega na tym, że tak naprawdę nie jest to dieta rezygnacji. Nie trzeba rezygnować całkowicie z jakiegokolwiek elementu dotychczasowego sposobu żywienia, a właśnie taka konieczność jest przyczyną dietetycznych klęsk tych, którzy podejmują wyzwanie odchudzania się lub zmiany stylu...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na dania jarskie takie jak zupy,...
Turcja leży na styku dwóch wielkich kręgów kulturowych: europejskiego i arabskiego, taka też jest jej tradycyjna kuchnia, w której dominują dwa główne nurty - specyfika kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego i Półwyspu Arabskiego.
Jaka jest więc ta kuchnia pogranicza? Ze względu na klimat i ukształtowanie terenu można wyróżnić w niej kilka trendów. Po pierwsze, Turcja jest krajem górzystym, w jej...
Znana z przeszłości ekspansja ze wsi do miasta coraz częściej obiera teraz kierunek dokładnie odwrotny. Mamy dość betonowych blokowisk, miejskiego ruchu, gwaru, dla których jedyną sensowną alternatywą pozostaje przytulny domek z ogrodem lub działka z altanką może stać się naszym prawdziwym azylem i dać nie tylko wytchnienie od codziennych obowiązków, ale przynieść naturalną radość i chęć życia.
O...
Oddajemy w Państwa ręce książkę z przepisami kulinarnymi charakterystycznymi dla kuchni polskiej. Korzystając z tych przepisów będziecie Państwo mogli poznać i posmakować potraw stanowiących zarówno część historii i kultury polskiej, jak i tych współczesnych, nowoczesnych, w których rozsmakowali się Polacy w ostatnich czasach. W tej książce znajdziecie Państwo przepisy na niezwykle pyszne słodkości....
Dla większości z nas kuchnia rosyjska może kojarzyć się przede wszystkim z daniami takimi, jak bliny, pielmieni czy ruskie pierogi. Jednakże w tak rozległym kraju jak Rosja bogactwo wszelkich potraw jest znacznie większe niż krążące o tej kuchni schematy. Główną rolę na rosyjskim stole odgrywają dwie potrawy, o których mówi słynne przysłowie:„szczi i kasza - żywicielki nasze". Pierwsza z nich...